Ontdek onze nieuwe AI Event Side-kick - Robin! Meer informatie

De 3 beste festival entertainment ideeën voor de ultieme experience

Festivals hebben de kracht om mensen samen te brengen, grenzen te verleggen en buitengewone ervaringen te creëren. Ze zijn veel meer dan alleen muziek- en kunstevenementen - ze vormen een unieke wereld waarin bezoekers kunnen ontsnappen aan de alledaagse routine en zich onderdompelen in een sfeer vol opwinding en verbondenheid. Het is de missie van festivals over de hele wereld om een onvergetelijke ervaring te creëren voor hun bezoekers, waarbij ze worden meegevoerd op een reis van plezier, ontdekking en betovering. Welke 3 festival entertainment ideeën kun jij aan je festival ervaring toevoegen om een onvergetelijke experience neer te zetten?

Be a broadcaster: be a Fan of the Music

Met Fan of the Music bundel je de kracht van tienduizenden verschillende invalshoeken om de ultieme beleving vast te leggen! Pak als bezoeker jouw moment van fame tijdens het festival en kom live op de grote schermen met deze FanCam! Met de FanCam kun je jouw fans de rol van broadcasters geven en hen de mogelijkheid bieden om hun persoonlijke perspectieven te delen. Hierdoor ontstaat een unieke en meeslepende live-registratie van jouw evenement. De verschillende camerabeelden van jouw fans creëren een dynamische en gevarieerde kijkervaring voor alle aanwezigen. Dit geeft het publiek het gevoel dat ze echt deel uitmaken van het evenement.

Als bezoeker scan je de QR code op het scherm en klik je op 'Deelnemen'. Je wordt in de wachtrij geplaatst, totdat de director met een overzicht van deelnemers jou live zet op het grote scherm. Zie je 'Live' op jouw telefoon staan? Dat is het moment dat je helemaal los gaat in je eentje, of met vrienden en familie! Dit is jouw moment of fame.

Het blijft iedere keer weer mooi om te zien; het moment dat iemand live in beeld komt en zichzelf terug ziet op de grote schermen, een grote glimlach of hard gejuich met vrienden en familie. Een geluksmoment dat voor velen niet te evenaren is. Kijk zelf mee hoe dat tijdens sport evenementen gaat, dan weet je onmiddelijk wat we bedoelen:

Mass Festival Gaming

Breng iedereen op het festival terrein samen met het ultieme festival entertainment binnen de branche; Mass Festival Gaming. We kennen het allemaal, het afbouwen en opbouwen van stages terwijl je wacht op de volgende band of artiest die gaat optreden. Het zijn dode momenten tijdens een festival waar bezoekers graag drinken gaan halen, maar het ook belangrijk is om je plaats te behouden. Veel bezoekers kiezen er daarom voor om te blijven staan waar ze staan. Het perfecte moment om met iedereen een quiz te spelen over muziek, het festival of de volgende artiest!

Speel met tienduizenden tegelijk met je smartphone en kom er als winnaar uit door zo snel mogelijk en zo veel mogelijk goede antwoorden te geven. Let op: bij een gelijke stand zal het gaan om de snelst gegeven antwoorden! Test je kennis of ga af op gevoel en hoor de "OEEE's" en de "JAAA's" wanneer het juiste antwoord wordt getoond op het scherm.

Lees hier hoe we dit samen met de KNVB doen tijdens wedstrijden van het Nederlands elftal en de oranje leeuwinnen.

Deel je favoriete festival moment met de ContentWall

Met de ContentWall creëer je een fotoboek van herinneringen waar je real time foto's en video's deelt en waar je doorheen scrollt aan het eind van een evenement om terug te blikken op de magische momenten die je met elkaar hebt gedeeld. Stuur je foto's en video's in en zie ze op het scherm voorbij komen met jouw naam, caption, emoji's en hastags erbij.

Op het scherm zie je een slider met alle foto's en video's die worden ingestuurd, en op de mobiele web app wordt een soort Instagram feed gegenereerd van alle posts, waar iedereen door heen kan scrollen en posts kan liken.

Wil je deze foto's en video's ook delen op andere socials als Instagram, Twitter en Facebook? Dat kan met de geintegreerde share knop binnen de ContentWall.

Wil je meer weten over de modules en diensten van PresentersWall?

PresentersWall is onderdeel van LiveWall Events en heeft al meer dan 10 jaar ervaring met het verrijken van evenementen met digitale tools. Onze event experts staan graag voor je klaar en helpen je verder met het neerzetten van een onvergetelijk evenement. Neem contact met ons op en we geven je een gratis demo van de mogelijkheden.