Ontdek onze nieuwe AI Event Side-kick - Robin! Meer informatie

LIVEWALL EVENTS WINNAAR BONK

LiveWall Events en Poppodium 013 zijn met ‘Roadburn Redux’ de winnaars van één van de Communicatieprijzen Brabant; ook wel bekend als ‘de Bonk’. Op 21 september werd de award gewonnen in de categorie ‘Digital Events’. “Ontzettend mooi dat de jury precies erkent wat we met dit festival voor elkaar hebben willen krijgen” geeft Jerre Maas, co-founder van LiveWall Events, aan.

Roadburn Redux

In december 2021 kon vanwege de corona-crisishet wereldberoemde metal festival Roadburn niet in fysieke vorm plaatsvinden. Reden voor LiveWall Events, Poppodium 013 en Roadburn Festival om samen te kijken naar online mogelijkheden binnen de artistieke kaders. Samen ontwikkelden zij het digitale, duurzame ‘Roadburn Redux’: een digitaal festival waar on-en offline op een unieke manier met elkaar verbonden werden.

Succesvolle stream

Tijdens Roadburn Redux keken duizenden fans wereldwijd naar een doorlopende livestream. Samenwerking stond hierbij voorop: Roadburn vroeg bands een bijdrage te leveren. Bijvoorbeeld een thuis opgenomen livestream, de première van nieuw werk of een nooit eerder vertoonde show. Roadburn Redux bood livestreams van over de hele wereld én een serie shows die rechtstreeks vanuit 013 werden uitgezonden. 75.000 unieke viewers uit 90 landen leverden 60.000 euro in donaties op.

Bekijk hier de aftermovie!

Juryberaad

De Bonk-jury prees de originaliteit, samenwerking en het succes van het online event Roadburn Redux. “Een doorvertaling die het offline festival aanvulde en zelfs crowdfunding bewerkstelligde” 

De Bonk

De Communicatieprijs Brabant is de grootste regionale communicatieprijs van Nederland. CommunicatieClub Brabant (CCB) begon ooit met het uitreiken van deze prijs om meer aandacht te krijgen voor het hoge niveau van communicatiewerk in Brabant.

LiveWall Events

Het team van LiveWall Events ontzorgt bij online en hybride evenementen; van registratie tot interactieve presentatie. Dit doen we met onze digitale event tools, livestreams en custom made activaties.

Meer lezen over Roadburn Redux? Klik hier.